Te koop: Huisje 13 bij Volkstuin Vereniging de Wielewaal

Je eigen ‘Tiny House’ op de volkstuin in Rotterdam Charlois? Nu de unieke kans om deze volkstuin met huisje te kopen en direct volop te genieten! Voor alle inwoners van Rotterdam Rijnmond. Kom {binnen}kijken tijdens de Open Huis op zondag 16 juni 2019

Maar liefst 342 m2 tuin!

Vraagprijs 9.950 euro

Interesse? Bel Hanna op 06 3801 4749 of kom naar de Open huis op zondag 16 juni vanaf 10 uur

De tuin:

Volop ruimte voor spelen en tuinieren in deze tuin! Mocht je er ook een groentetuin bij willen, dan is er ruimte genoeg om die ook nog aan te leggen. De tuin heeft nu een schommel, een zwaai-schommel en een klimtouw in de boom. De beplanting is gevarieerd en alles is op biologische wijze onderhouden. Een appelboom, een druif en verschillende kruiden staan tussen de vele sierplanten. In de tuin staan veel astilbes en hortensia’s, die beide een lange bloeiperiode hebben en zo is er altijd kleur in de tuin. Daarnaast staan er een aantal {oude} rozen die ik van verschillende tuinders op de tuin heb gekregen.

De plattegrond van huisje 13

Dit complete moderne tuinhuis heeft een oppervlakte van ongeveer 24 m2 op een volkstuin oppervlak van 342 m2. Het huisje heeft de volgende kenmerken:

 • Geïsoleerde en gestucte wanden
 • Originele plafond delen {nog uit 1962} zichtbaar aan de binnenzijde.
 • Op het dak een extra laag dakplaten en dubbele dakbedekking
 • Hardhouten terrasdeuren en achterdeur
 • Het huisje is bekleed met vuren delen en geschilderd in Molenzwart. Dit geeft een sterke, maar eenvoudig aan te brengen laklaag op het hout en geeft het tuinhuis een klassieke Hollandse uitstraling.
 • Serre met ramen van dubbelglas aan de voorzijde van het huisje
 • Overdekt terras aan de achterzijde van ongeveer 20 m2
 • Moderne met witte Mosa tegels beklede douche-toilet badkamer, met zwarte accenttegels en hangend toilet.
 • Moderne gas geiser met batterij ontsteker (2 jaar oud)
 • In de keuken is een 4 pits-gasstel en er is een gaskoelkast (3 jaar oud), alles in goede staat.
 • Gasflessen staan {veilig} separaat aangesloten in een kast aan de buitenzijde van het tuinhuis
 • Buiten op een groot rond terras, is een veilige vuurplek gecreëerd met Barbecue-rooster en vonken-kap.
 • Gaskachel aanwezig voor koudere dagen (3 jaar oud), tevens een houtkachel die nog niet is aangesloten. Er is reeds een schoorsteengat, maar wij vonden de enkelwandige pijp te brandgevaarlijk. Een dubbelwandige pijp is nog niet aangeschaft.
 • De keuken is compleet met servies, pannen en bestek. Zet je eigen recept op de achterplaat {ook krijtbord en geschikt voor magneten} en het wordt helemaal jouw huisje.

Houd er rekening mee dat ‘op de tuin’ geen elektriciteit is. Dat is even wennen! Maar met twee aggregaten, en verschillende lampen op zonne-energie is het prima te doen.

Binnenzijde van het huisje:

Het huisje is neutraal wit geverfd, alleen het keukenblok en de vensterbank hebben zwarte details. De vloer heeft praktische grijze linoleum tegels. Alle kussens, de klamboe’s en dekken in zwart-wit horen bij het huisje. Mocht je smaak anders zijn, dan kan je de kussenhoesen e.d. eenvoudig vervangen. In overleg zitten bij de koop alle getoonde {tuin}meubels en kasten.

Iets over ons:

Wij hebben 10 jaar enorm genoten van dit huisje en de tuin. Mijn zoons zijn hier opgegroeid, hebben hier leren fietsen en hebben hele zomers heerlijk rondgezworven op de tuin. Wij zullen het huisje missen als het is verkocht, maar het is tijd voor nieuwe dingen. Mijn zoons zijn inmiddels grote tieners en hebben andere interesses gekregen. Ikzelf ben na 10 jaar tuinieren, bouwen en klussen op de tuin, heel trots op het resultaat. De tuin die wij inmiddels thuis, aan huis, hebben heeft wat meer aandacht nodig. Tijd om dit mooie plekje door te geven aan een ander voor hopelijk veel nieuwe geniet-momenten en herinneringen!

Houd er rekening mee dat u het huisje koopt met alle spullen en planten op de tuin. De grond huurt u van de gemeente Rotterdam via Volkstuin Vereniging de Wielewaal. Om in aanmerking te komen voor dit huisje dient u aantoonbaar inwoner te zijn van de gemeente Rotterdam Rijnmond. 

Let me know your thoughts about this:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.